Trägolv för känsla och utseende

05 november 2019 admin

De allra flesta av oss är nog överens om att det snyggaste golvet är gjort av trä. Ett korrekt lagt och väl underhållet trägolv håller oerhört länge och är oöverträffat skönt att gå på. Inte minst för små mjuka barnfötter! Sedan finns det en nästan oändlig variation inbyggd i materialet. Trägolv i plankform. Trägolv i parkett med vackra mönster. Skeppsgolv med sina speciella fogar. Ett oerhört stort antal olika träslag fungerar att använda till golv, och bara detta ger i sig en variation. Trä är ett levande material och behöver behandlas därefter. Underhåll och rätt skötsel är ett måste.

 

Eftertanke från planering till färdigt golv och vidare

Ett trägolv är inte förstaval i ett våtutrymme, däremot passar det suveränt i sällskapsutrymmen och i sovrum. När du valt det träslag och den typ av golv du önskar har du alternativen att själv ta hand om golvläggningen. För det mesta fungerar det bra men att anlita proffs är inte någon dum idé. Fel vid läggning är kostsamt och mycket tid kan frigöras till annat om du lejer ut arbetet. Ett golv i trä behöver omsorg för att förbli snyggt och praktiskt, och vilken typ av behandling som ska utföras beror på typen av golv.

 

 

Rätt hjälp i rätt tid

Då du söker hjälp med behandling golv i Stockholm är det bra att kontrollera några saker. Den firma du anlitar behöver ha erfarenhet och vara flexibla inför dina önskemål och din budget. Behandling av trägolv kan ske med olja, hårdvax, lut eller lack och firman du hyr ska veta vad som passar. Att de ska vara trevliga och effektiva säger sig självt! När du funnit det där rätta företaget som alltid vill hjälpa till och som alltid gör detdär lilla extra för dig ska du hålla fast vid dem! Trägolvet kommer tacka dig!

Fler nyheter