Plattsättning i Karlstad

18 november 2020 lily_hansen

Är du sugen på att sätta lite kakel hemma hos dig? Kanske i köket ovanför diskbänken? Eller i badrummet? Vill du göra det själv? Svarar du ja på någon av dessa frågor ska du tänka på några saker.

Först och främst, fundera igenom din egen kunskapsnivå. Är du redan plattsättare, eller så pass kunnig och erfaren att du nästan kan räkna dig som en sådan? Ja men, go for it! Då behöver du inte ens läsa den här texten. Om du är nybörjare dock, bör du tänka över vad du ger dig in på.

 

Lätt jobb ovanför diskbänken

Vill du kakla ovanför diskbänken och är nybörjare så är det värt att faktiskt ge dig på detta jobb själv, om du vill förstås. Att sätta kakel just där brukar anses som det enklaste plattsättningsjobbet. Du har ju redan diskbänken att utgå ifrån som vågrät linje. Då är det bara att börja nedifrån och arbeta dig uppåt. Om första plattan sitter rätt, är mycket vunnet.

Om första plattan däremot sätts det minsta snett så kommer de efterföljande plattorna också bli sneda. I badrummet brukar man inte ha en bra bänk att utgå ifrån, så där bör man akta sig för att testa själv som nybörjare. Fast det är inte bara på grund av avsaknaden av en vågrät bänk som man ska akta sig för det.

 

 

Anlita proffs

Nej, i badrummet krävs lite mer. Där behöver man bland annat tänka på fuktspärr och rätt lutning, för att inte riskera fuktskador. Men man ju alltid hyra in proffs som gör jobbet åt dig istället. Ingen kommer klandra dig för att du tar den enkla vägen och du vet då att jobbet kommer blir bra gjort. Hjälp med plattsättning i Karlstad kan du få av exempelvis Värmlands Plattsättning, men det finns många duktiga firmor i trakten som kan hjälpa dig.

Fler nyheter