När mörkret faller på

28 oktober 2019 admin

Nu hänger den mörka årstiden över oss likt ett ok. Många är dem som drabbas av trötthet och orkeslöshet när ljuset försvinner. Vi vet att detta mörker precis har börjat och kommer att hålla i sig ett tag, vissa känner sig kanske till och med en aning deprimerade på grund av alla mörka vrår inomhus. Lampor och belysning i all ära, men det är dagsljuset, utomhusljuset som våra sinnen reagerar på. En djup rotning sedan långt tillbaka. Ett sätt att få in mer dagsljus är givetvis fönster. De hem som har stora fönster får ju också mer ljusinsläpp även den mörka årstiden. Om du sitter i tankar om att byta ut dina fönster i ditt hem så kanske du ska passa på att välja en storlek större än du tänkt från början? För att få in ytterligare lite ljus?

Nåväl, när det stundar fönsterbyte så finns det ju mer saker att tänka på än ljusinsläpp.
Fönster är som husets ögon, rätt ögon ser naturligt ut och får ett fint helhetsintryck. Fel fönster ser ofta konstigt och malplacerat ut.

Fönster handlar inte bara om att det ska se snyggt och välvårdat ut, de har många funktioner också. Exempelvis naturlig vädring, säkerhet och funktionalitet.
När du väljer typ av fönster ska du tänka på materialval. Det finns många olika slags fönster i olika prisklasser. Standardfönster eller specialbeställda fönster som är både långa och runda. Idag är trä-/aluminiumfönster populära och håller bättre mot slitage från väder och vind, vilket är ett bättre val om du vill minimera underhållet på dina fönster. Något som är väldigt populärt vid fönsterbyte är pvc fönster. Om du inte är av den sorten som tycker att det är roligt att byta fönster kan det vara klokt att tänka på kvalitet och funktion när du väl gör arbetet.

Fler nyheter