Klimatsmart förändring

08 januari 2020 william_eriksson

Det finns mycket man kan göra för att fräscha upp sitt hem som inte kräver så mycket förkunskap. Man kan spika upp tavlor, måla väggar, köpa ny belysning, eller investera i några hyllor. Ibland behöver man förändring och det behöver inte innebära att man ska köpa nya möbler. Det är dyrt och omständligt, och inte så klimatsmart. Något som däremot är klimatsmart är att klä om gamla möbler som man redan har, så att de får ett nytt utseende. Det här är något som är svårt att göra själv hemma om man inte är utbildad möbeltapetserare. Möbeltapetserare har de rätta kunskaperna om material och hur man ska gå till väga.

 

 

Möbeltapetserare gör möblerna sittvänliga igen

 

För att klä om en möbel kan man välja att stoppa om den helt, så den blir mer sittvänlig. Exempelvis en nedsutten soffa eller fåtölj kan få nytt liv genom ny stoppning. Är den ärvd eller köpt second hand kan den behöva det. Det finns olika inriktningar inom tapetseraryrket som man kan specialisera sig inom. Att klä om möbler är en av dessa. I utbildningen ingår tre år av studier, sedan får man avlägga ett gesällprov, precis som i de flesta hantverkaryrken med tradition. Blir man godkänd får man ett gesällbrev som intyg på att man har de rätta kunskaperna som krävs för yrket.

 

Kompetens inom olika områden

 

Vill man vända sig till en möbeltapetserare i Stockholm finns det en som kan klä om möbler i Stockholm, och göra det professionellt. Läs mer om det här: https://www.mariasgardinochtapverkstad.se/. Det är viktigt att vända sig till någon som har erfarenhet för att allt ska bli helt rätt. Den som arbetar med att klä om möbler kan även ha kunskap inom andra områden, exempelvis att sy gardiner, göra sadlar och sy segel, eftersom det är ett liknande hantverk som krävs.

Fler nyheter