En ovälkommen chock

14 maj 2020 william_eriksson

Tänk om du vaknar en morgon av att sonen rusar in i ditt rum och gråter. I hans rum forsar det plötsligt in vatten och alla gosedjuren har blivit blöta. Skräcken som du inte velat tänka på har plötsligt blivit till verklighet. Du konstaterar snabbt att det är vatten och att det kommer från taket. Det har regnat i tre dagar nu. Tapeten är mörk och våt av vatten och det har sprungit läck vid garderoben. Det är hål i taket! Paniken kommer rusande. Hur stor är skadan? Vad kostar ett nytt tak? 

Ta reda på vad som gäller

När det sedan blivit morgon åker barnen till skolan. Du meddelar jobbet att du blir sen. Det är dags att ringa försäkringsbolaget. Du får av dem besked om vilka takläggare du ska kontakta. När du kontaktat de olika firmorna får du tid för besiktning. Ovälkomna utgifter är aldrig välkomna, men speciellt inte precis innan semestern. Det knyter sig i magen. Varför drabbar det just ditt tak i Stockholm? Varför just ert hus och varför just dig? När olyckan är framme känns allt mörkt och hopplöst. Det är blött, kallt och du har otur.

 

Slutet gott

Du har fått i uppdrag av försäkringsbolaget att ta in offerter från tre olika takläggare och har nu fått in tre offerter. Du måste nu välja takbeklädnad och beställa ett helt nytt tak. Självrisken är hög, huset och taket är gammalt och du inser att detta nog skulle varit gjort för länge sedan. Taket borde ha varit omlagt redan för några år sedan. Du ser nu fram emot ett helt nytt tak. Äntligen blev det bytt. Inget inne i huset blev skadat. Fukten hade självtorkat och inget mögel hittades. Du hade tur. Du får ut en del på försäkringen och du får ett helt nytt tak, och i och med det även ett snyggare hus.

Fler nyheter