Dags att sätta in balkongdörrar

19 november 2021 patrick_pettersson

När det är dags att sätta in nya balkongdörrar finns det mycket vackert att välja på. Tänk vad underbart att kunna öppna sina balkongdörrar och gå ut på en uteplats eller en altan. Ja, det duger ju med en liten balkong också för den delen. 

Det har alltid varit en skön känsla att kunna släppa in världen utanför genom att öppna en dörr. I vissa fall har det även varit så att det är för att stänga ute världen man vill ha dörrar. Men när den friska luften strömmar in i lägenheten eller i huset, då är det ingen tvekan om att det är positivt att kunna öppna både en och två balkongdörrar.

 

Balkongdörrar kan vara både rustika och vackra att se på.

Hur en dörr är utformad beror delvis på om den ska pryda sin plats eller bara vara praktisk. För det första ska en dörr kunna stängas och låsas säkert så att den förhindrar alla försök till inbrott. För det andra ska den vara lätt att öppna för de boende. 

Kanske är det så att själva utseendet på dörren kommer i tredje hand. Eller så är det en smaksak helt enkelt. För en del människor är utseendet lika viktigt som funktionen. Ibland till och med viktigare.

 

image

 

En altandörr behöver ha ett lås som är godkänt av försäkringsbolagen

För ett försäkringsbolag är det bara funktion och säkerhet som är viktigt. Det är därför man behöver välja altandörrar på ett likadant sätt som när man väljer sina balkongdörrar. Säkerhet och funktion kommer alltså i första hand hur man än vänder och vrider på problemet. Så det är bara att kolla upp att just de funktionerna är med när man ska köpa en altandörr till sitt hem. Först så skall man hitta en som man verkligen gillar och sedan kontrollera att den har allt som behövs.

Fler nyheter