Besök en handelsträdgård och inspireras

17 april 2020 william_eriksson

Vanligtvis besöks en handelsträdgård i syfte att köpa växter, jord och annat som berör trädgården. Men man behöver inte nödvändigtvis åka dit i syftet att köpa något. En handelsträdgård är mer än bara en butik, det är ett ställe för inspiration och avkoppling. I vissa större handelsträdgårdar finns promenadslingor och parker där man kan promenera runt och bara inspireras. Vissa handelsträdgårdar anordnar också event; som exempelvis äppelplockning eller en snabbkurs i hur man odlar egna växter. En handelsträdgård erbjuder ofta mer än vad man kan tro. Besök http://www.stangatradgard.se/ för att se exempel på vad som går att göra på en handelsträdgård.

 

Växter i toppklass

Om ens huvudfokus är att köpa trädgårdstillbehör och växter så är en handelsträdgård det bästa stället att åka till. Växterna som växer här är i princip alltid bättre än de man köper i butik. Här får växterna gro i sin naturliga fart i sin naturliga miljö. Samma sak gäller när det kommer till jord och mull. På en handelsträdgård är jorden och mullen väldigt näringsrik och bra att odla i, framförallt om den är egenproducerad. När man väl besöker en handelsträdgård bör man ta till vana att prata med personalen och fråga om råd.

 

 

Få professionell hjälp

Personalen på en handelsträdgård jobbar nära naturen och har ofta en kunskap om växter som är svår att hitta någon annanstans. Man bör därför se till att få ur sig de frågor man har när man väl besöker en handelsträdgård. Viss information går också ibland att hitta på handelsträdgårdarnas hemsidor men bäst är givetvis att besöka en i riktiga livet. Handelsträdgårdar ligger ofta lite avskilt och kan vara svåra att hitta. De är ofta mindre bra på att marknadsföra sig själva också. Därför är ett tips att fråga sina vänner och familj om de känner till någon handelsträdgård i närheten.

Fler nyheter