Att äntligen få köpa bostad i Linköping

19 maj 2022 lily_hansen

editorial

Emma hade pluggat maskinteknik på universitetet i Linköping. Det hade varit långa år och många jobbiga kurser. Ständigt hade hon haft studier, projektarbeten och tentor som hängde över henne. Men nu hade hon äntligen sina 300 högskolepoäng och kunde titulera sig själv som civilingenjör. Examensarbetet hade hon gjort på Saab i Linköping och de hade varit så nöjda med henne att de erbjöd en anställning. 

Det enda som fattades var en bostad. Under studietiden hade hon bott på korridor tillsammans med andra studenter och det var hon hjärtligt trött på. Hon ville ha sitt eget utrymme, där saker låg som hon själv hade lagt dem och där ingen drack upp hennes mjölk. En hyreslägenhet hade kanske varit en idé men köerna var väldigt långa. Hon hade heller inte varit så smart att hon hade ställt sig i kö i god tid. Nu funderade hon över vad det istället skulle innebära att köpa bostad i Linköping.

 

Köpa bostad Linköping

 

Sondering av marknaden ledde till köp

Emma läste annonser på nätet och började gå på visningar. Hon gick på ganska många visningar faktiskt, för att få ett grepp om utbudet, kostnaderna och inte minst vilket område hon ville bo i. Sen gick hon till banken och fick ordnat ett lånelöfte. Det var inga problem eftersom hon hade en anställning på gång. Efter ett tags fortsatt tittande så hittade hon äntligen en lägenhet som kändes perfekt.

Mäklaren kändes både seriös och sympatisk. Han guidade henne genom hela processen att köpa bostad i Linköping. Det blev förvisso budgivning på lägenheten, men som tur var så var lånelöftet som Emma hade fått av banken tillräckligt för att hon skulle kunna öka på sitt bud. Till all lycka fick hon faktiskt lägenheten och nu var hon snart redo att börja sitt nya liv. Nu skulle ju bara lägenheten möbleras också förstås.

Fler nyheter