Måla dig till ett trivsamt hem

24 oktober 2019 admin

Inget ger ett hem ett ansiktslyft lika snabbt och enkelt som att måla om. Det är enklare att göra själv än att tapetsera, om man är en sådan person som tycker om att fixa saker på egen hand, och det finns oändliga valmöjligheter när det gäller färg. Inte bara själva nyansen, utan också gällande till exempel finish och miljöpåverkan. Kanske vill du måla om som ett sätt att göra den nya bostaden till något helt personligt, eller så är det barnen som gärna vill göra om på sina rum i takt med att de blir äldre och utvecklar en egen smak och stil.

 

Både roligt och viktigt

Kontor, skolor och andra offentliga byggnader har förstås också behov av ommålning – eller nymålning. Som företagare är det viktigt att ha trivsamma lokaler, både för de anställdas skull och för kundernas. Och ny färg är inte bara roligt, det är ibland faktiskt nödvändigt. Som allt annat kan den slitas och blekas med tiden, eller så har kanske barnen varit framme med kritorna. Om du bor i hus behöver även fasaden målas om med jämna mellanrum. Tänk dock på att välja en färg av hög kvalitet som är anpassad efter det nordiska klimatet, så håller den längre.

 

Anlita en målare

Det är inte alltid man vill eller kan måla själv. Då är det hur enkelt som helst att anlita en professionell målare. Jobbet blir gjort snabbt och proffsigt, medan du kan lägga din tid på sådant du tycker är viktigare eller roligare. Dessutom vet du väl om att du har rätt att använda ROT-avdraget för måleritjänster? Det innebär att du kan göra en skattereduktion med 30 % upp till 50 000 kronor på arbetskostnaden. Om du bor i eget hus får du göra ROT-avdrag på målning av både utsida och insida. Bor du i bostadsrätt gäller ROT-avdraget endast för invändig målning.

Fler nyheter